11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

22-25 Σεπτέμβρη 2011

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρδίτσας, η ΑΝΚΑ. ΑΕ, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής Καρδίτσας, το τετραήμερο 22, 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη 2011 πραγματοποιούν στην Καρδίτσα, την 11η Οικολογική Γιορτή η οποία περιλαμβάνει:

Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας.
Έκθεση υλικού που έχει σχέση με τη βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε άλλη οικολογική δραστηριότητα.
Ενημερωτική ημερίδα για οικολογικά θέματα.
Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ:
Α.
Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και  μεταποιητές και τυποποιητές β.π. που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
Β. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.
Γ. Χειροτέχνες με είδη χειροτεχνίας.
Οι σχετιζόμενοι με την εμπορία βιολογικών προϊόντων που δεν είναι οι ίδιοι παραγωγοί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στο χώρο της εκθεσιακής αγοράς, αλλά θα μπορούν να παρέχουν από  τα περίπτερά τους μόνο ενημέρωση στους επισκέπτες της έκθεσης όπου θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και να κλείνουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες.
Στις μέρες μας που η ανθρωπιά τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση, επόμενο είναι και  η προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση να σέρνεται με βήματα χελώνας. Από την άλλη όμως με λύπη διαπιστώνουμε να φουντώνουν όλο και περισσότερο η αισχροκέρδεια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ανθρώπινη απληστία και άλλα παρόμοια,  που ανάμεσα στα άλλα συμβάλλουν και στην όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Έτσι μπροστά  στα δυσεπίλυτα αυτά προβλήματα ενώ θα περίμενε κανείς η περιβαλλοντική ευαισθησία να περισσεύει, δυστυχώς διαπιστώνει μεγάλο έλλειμμα. Για την  Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς και της 11ης Οικολογικής Γιορτής είναι:
1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες και του καταναλωτές.
3.    Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση  βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο η καθιερωμένη ημερίδα.
Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 22/9/2011 και ώρα 6 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 11η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων  και θα τελεστούν τα εγκαίνια της 11ης Οικολογικής Γιορτής, ενώ το πρωί της της Παρασκευής  23-7-11 θα πραγματοποιηθεί η προαναφερόμενη ημερίδα.

Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς:
•Πέμπτη 18:00 – 22:00
•Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 22.00.
Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής  αγοράς επιτρέπονται πωλήσεις των εκτεθειμένων προϊόντων μόνο για παραγωγούς και χειροτέχνες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
Το χρηματικό ποσό συμμετοχής στην έκθεση για κάθε περίπτερο είναι συμβολικό και λόγω οικονομικής κρίσης παραμένει το ίδιο με πέρυσι: Έτσι οι βιοκαλλιεργητές και οι χειροτέχνες πληρώνουν 50 € ενώ όλοι οι άλλοι εκθέτες 70 €. Περισσότερα από δύο περίπτερα ανά εκθέτη δεν είναι δυνατόν να  παραχωρηθούν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού περιπτέρων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής.
Κάθε περίπτερο έχει διαστάσεις 2,5Χ2,5Χ2,5 μέτρα, έχει ηλεκτροφωτισμό και παρέχει ασφάλεια από καιρικές συνθήκες. Κατά τη νύχτα τα περίπτερα  κλείνουν από όλες τις πλευρές και  υπάρχει αστυνόμευση.
Ο χώρος πραγματοποίησης της εκθεσιακής αγοράς, όπως κάθε  χρόνο, είναι το Άλσος Παυσίλυπου Καρδίτσας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Λόγω στενότητας, ενδέχεται από φέτος να αλλάξει θέση, κάτι βέβαια που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους.
Στείλτε μας την ακριβή επωνυμία – τίτλο της επιχείρησής σας με την οποία θα παρουσιαστείτε στην έκθεση για να ετοιμάσουμε την επιγραφή που θα αναρτηθεί στο περίπτερό σας.
Στην αίτηση-δήλωση συμμετοχής (την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε και από την ιστοσελίδα μας) δηλώστε  τα προϊόντα για τα οποία είστε σχεδόν σίγουροι ότι  θα εκθέστε την εποχή εκείνη.
Επειδή ο αριθμός των περιπτέρων είναι περιορισμένος και επειδή το χρηματικό ποσό που ορίσαμε ως δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση είναι μικρό, θέτουμε ως όρο συμμετοχής την προκαταβολή του αντίστοιχου ποσού. Έτσι, προκαταβάλλετε το αντίστοιχο ποσό στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό της Α.Τ.Ε.: 244 01 03458077 και  μαζί με την αίτηση στείλτε και την απόδειξη κατάθεσης των χρημάτων, που θα σας δώσει η ΑΤΕ.
Στην περίπτωση που δεν είστε σε θέση να μας πληροφορήσετε από τώρα με βεβαιότητα για την συμμετοχή σας, θεωρούμε ότι ένα τηλεφώνημά σας, που θα γνωστοποιούσε τις προθέσεις σας για ενδεχόμενη συμμετοχή σας, θα μας ήταν πολύ χρήσιμο στον προγραμματισμό μας.
Σας εσωκλείουμε έντυπο αίτησης–δήλωσης, το οποίο (εφόσον ενδιαφέρεστε για συμμετοχή) ταχυδρομήστε το συμπληρωμένο το συντομότερο δυνατό μαζί με την απόδειξη κατάθεσης του  ποσού. Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και οι μεταποιητές και τυποποιητές β.π. οφείλουν να επισυνάψουν και τη βεβαίωση πιστοποίησης για τα προϊόντα που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να εκθέσουν κατά τη διάρκεια της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας. Χωρίς αυτή τη βεβαίωση δεν θα γίνονται δεκτοί.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ
Στα πλαίσια της επιδιωκόμενης αναβάθμισης της Οικολογικής μας Γιορτής και προκειμένου να κρατάμε σε ένα σοβαρό επίπεδο το προφίλ της, επιβάλλεται να σεβόμαστε και να  τηρούμε το πρόγραμμα. Γι’ αυτό:
1. Δεν είναι σωστό οι εκθέτες να έρχονται  σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τις οποίες σεβόμαστε, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η άφιξη και η εγκατάσταση – τακτοποίηση των εκθετών  να γίνεται μέχρι την ώρα 6η απογευματινή της Πέμπτης 22-9-11.
2. Σωστό είναι όπως  οι εκθέτες   παραμένουν στα περίπτερά τους όλες τις ημέρες και ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα, που σημαίνει ότι το άνοιγμα και κλείσιμο των περιπτέρων τους να γίνεται τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες.
3. Δεν είναι σωστό  να αναχωρούν οι εκθέτες όποτε αυτοί κρίνουν, εκτός και αν υπάρχει έκτακτος και εξαιρετικά σοβαρός λόγος, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση η πρόθεση αναχώρησης είναι χρήσιμο να ανακοινώνεται στην οργανωτική επιτροπή. Για τους λόγους που  παραπάνω αναφέραμε θεωρούμε ότι τουλάχιστο μέχρι την 9η βραδινή της Κυριακής 25-9-11 καλό είναι όλοι να βρισκόμαστε στα περίπτερα καθότι υπάρχει ακόμη σημαντικός αριθμός επισκεπτών.
Οι επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους και που αρκετοί  από αυτούς έρχονται από μακρινές αποστάσεις εκτός νομού Καρδίτσας, με το δίκαιο τους απαιτούν να  βρουν και να ιδούν αυτό που προβάλλουμε και διαφημίζουμε για τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε.
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Η ΕΣΤΩ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ: Η στάση και η συμπεριφορά μας είναι αυτή που μετράει περισσότερο και αποδείχνει του λόγου το αληθές. Γι’ αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οφείλουμε να είμαστε υποδειγματικοί με τη συμπεριφορά μας. Στους επισκέπτες μας καλό είναι, και  στο βαθμό που μπορούμε, να πληροφορούμε και να  εξηγούμε τι είναι βιολογική γεωργία και ποια η σημασία και η ωφελιμότητα των βιολογικών προϊόντων για το περιβάλλον και την υγεία του καταναλωτή σε σχέση με τα συμβατικά, ποια είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν σήμερα και  τι μπορεί να κάνει – πως μπορεί να συνεισφέρει ο κάθε πολίτης για τα ζητήματα αυτά. Ακόμη, αναχωρώντας και εγκαταλείποντας τα περίπτερα και τον εκθεσιακό χώρο θα πρέπει να τον παραδίνουμε καθαρό, επιβεβαιώνοντας έτσι την οικολογική μας ταυτότητα.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ: Επειδή την παρούσα πρόσκληση την αποστείλαμε σε συγκεκριμένο αριθμό ενδιαφερομένων, παρακαλούμε θερμά και εφόσον σας είναι δυνατό,   μόλις την πάρετε στα χέρια σας ή όσοι την διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας,  να τη  γνωστοποιήσετε  και σε άλλους γνωστούς σας και φίλους, που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για κάποια από τις δραστηριότητες της Οικολογικής  Γιορτής. Μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους σας, θα τη θεωρούσαμε μεγάλη συνεισφορά στην υπόθεση της οικολογικής ιδέας.
«ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ»: Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να «συγκατοικήσουν», δηλαδή να είναι δίπλα – δίπλα τα περίπτερά τους παρακαλούνται να το δηλώσουν από τώρα στην αίτησή τους.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Τα χρήματα που προκαταβάλλετε δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση που βρεθεί αντικαταστάτης για το περίπτερο που δεσμεύσατε. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εφόσον πολύ ενωρίς μας γνωστοποιήσετε την πρόθεσή σας για ακύρωση της συμμετοχής σας.
Αν έχετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), γράψτε το ευανάγνωστα στην ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής. Διευκολύνει και εσάς και εμάς για γρήγορη και εύκολη επικοινωνία.
Διαμονή-Φιλοξενία εκθετών
Λαβαίνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κρίση και το σοβαρό κόστος διαμονής και παραμονής των εκθετών στην Καρδίτσα και τα όσα σχετικά συζητήθηκαν και προτάθηκαν στο καθιερωμένο γεύμα εργασίας μεταξύ των εκθετών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-9-2010, εξασφαλίσαμε ύπνο και μέρος της διατροφής για τους εκθέτες, είτε δωρεάν είτε με ένα συμβολικό ποσό (θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό). Ακριβέστερα θα γνωρίζουμε το μήνα Σεπτέμβρη.
Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί στον ΟΓΕΕΚΑ πρ. ΚΕΓΕ και σε ένα σχολείο,  όπου πλέον των κρεββατιών θα μπορούν όσοι επιθυμούν, να κοιμηθούν και στους προαύλειους χώρους (είναι περιφραγμένοι και με αρκετό πράσινο) είτε σε  σκηνή, είτε σε τροχόσπιτο, κάτι που θα αμβλύνει την στενότητα κρεββατιών που ενδεχομένως να υπάρξει.
Νεότερα και περισσότερα για το θέμα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορούνται ή από την ιστοσελίδα μας ή με νεότερη επιστολή μας, ή με τηλεφωνική επικοινωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταλύματα, απευθυνθείτε στους: Χρυσάνθη Πετεινάρα – Βασιλάκου τηλ. 24410/21000 και 28550 κιν. 6976017907 και Θεόφιλο Μπρουζιώτη 2441042363 (εσ. 110)  κιν. 6979220548

Και η 11η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Πηγή: http://www.agronews.gr

Advertisements

, , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: