Συνέδριο για το Τοματάκι της Σαντορίνης

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, τόπο παρουσίασης και συζήτησης για την καλλιέργεια της μικρόκαρπης τομάτας και τα θέματα τεχνολογίας και προώθησης σχετικά με αυτό το ανερχόμενο προϊόν.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο «τοματάκι Σαντορίνης», στα προϊόντα μεταποίησής του και στις χρήσεις τους. Η γαστρονομία της Σαντορίνης και η άρρηκτη σχέση της με το «τοματάκι Σαντορίνης» θα έχουν ξεχωριστή θέση στις εργασίες του συνεδρίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Διακεκριμένοι ομιλητές, ειδικοί στα θέματα που καλύπτουν οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές. Παράλληλα, οι οργανωτές του συνεδρίου προσκαλούν επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου να μοιρασθούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. Και όλα αυτά, σε ένα μοναδικό περιβάλλον … το διάσημο νησί της Σαντορίνης.

Το φετινό συνέδριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, αφενός μεν γιατί βρίσκεται σε τελικό στάδιο η αναγνώρισή του «τοματάκι Σαντορίνης» ως προϊόν ΠΟΠ, αφετέρου δε γιατί η διαρκώς διευρυνόμενη ζήτησή του έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι καλλιεργητές-παραγωγοί και η καλλιεργούμενη έκταση.

Τα δύο προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το 2002 και το 2005 και ήταν αυτά που αποτέλεσαν της αφετηρία για τη σημερινή επιτυχημένη πορεία του «τοματάκι Σαντορίνης» καθώς και για μια σειρά άλλα θέματα που συνδέονται με την τοπική αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία του νησιού.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines), στον Πύργο της Σαντορίνης.

Οργανωτής: ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Συνδιοργανωτές: ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Οργανωτική Επιτροπή:
– Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Οινολόγος
– Ματθαίος Δημόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊότων
– Κώστας Κωνσταντινίδης, Ηλιότοπος Συνέδρια
– Ηλίας Ρουσσάκης, Γεωπόνος
– Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Εστιατόριο Σελήνη
– Σκοπελίτης Γιώργος, Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Θήρας

Περισσότερες πληροφορίες: http://cherrytomato2011.conferences.gr/

Advertisements

, , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: